Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Луцьк

18.03.2024 08:56

Чи потрібно оформляти паспорт для виїзду за кордон немовлятам?

65f7ea31c3215__ilyustratyvne-foto_large.jpg

Чи потрібно оформляти паспорт для виїзду за кордон немовлятам? Однозначно, так! Виїзд дітей за кордон відбувається на підставі паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Заяву-анкету для дітей, до 16-річного віку, може подати один із батьків за наявності наступних документів:

  • свідоцтва про народження,
  • паспорта громадянина України (заявника),
  • ідентифікаційного коду (за наявності). Зверніть увагу – код часто відображено у свідоцтві про народження дитини,
  • паспорта для виїзду за кордон, що підлягає обміну (за наявності),
  • довідки про реєстрацію дитини громадянином України (у випадку, якщо один із батьків іноземець чи особа без громадянства).

За оформлення паспорта передбачений адміністративний збір в сумі 856 грн.(в термін 20 робочих днів) та 1496 грн. (в термін 7 робочих днів).

Фотографування дитини здійснюється безпосередньо під час подачі документів, або ж дитині до 12-річного віку може бути подана 1 кольорова фотокартка розміром 10х15 см. та 3,5х4,5 см. (зображення 80% обличчя, чіткі контури, білий фон, ніяких сторонніх предметів). З 12-річного віку обов’язкова присутність дитини для внесення відцифрованих відбитки пальців рук.

Важливо! Видані компетентними органами іноземної держави документи засвідчуються в установленому законодавством порядку, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України. Такі документи подаються з перекладом на українську мову, засвідченим нотаріально.

Економте свій час. Завантажуйте додаток PQServise та записуйтеся до ЦНАП на зручний для Вас день та годину.

Нагадуємо: документи для оформлення паспорта можна подати не лише у приміщенні ЦНАПу міста Луцька на вул. Лесі Українки, 35, а й у нашій філії за адресою: пр.Соборності,18 (приміщення ДРАЦС)