Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Луцьк

01.04.2024 15:36

До уваги власників особистих селянських та сімейних фермерських господарств!!!

660aaa3d0b5f4__1,дотації.jpeg

Для підтримки Ваших господарств департамент економічної політики Луцької міської ради пропонує скористатися дотаціями та частковим відшкодуванням коштів:

  • дотація з бюджету громади для тих, хто утримує три і більше корів;
  • дотація з бюджету громади тим, хто утримують телиць та нетелей;
  • часткове здешевлення вартості наданих послуг із штучного осіменіння корів і телиць;
  • часткова компенсація вартості установок індивідуального доїння та/або холодильного обладнання тим, хто утримують дві і більше голів корів або кіз;
  • часткова компенсація вартості висіяного сертифікованого насіння та посадкового матеріалу.

 

1. Дотація з бюджету громади для власників особистих селянських господарств, які утримують три і більше корів.

 

В старостинських округах громади до 01.10.2024 триває прийом заяв та документів для надання дотації власникам особистих селянських господарств, які утримують три і більше корів.

Дотація надається коштами  бюджету громади за наявне поголів’я корів станом на 01 січня поточного року в розмірі 1000,0 гривень на одну наявну корову один раз на рік.

Для отримання дотації власники ОСГ подають старостам старостинських округів такі документи:

1. Заяву про виплату дотації встановленого зразка.

2. Копії паспорта громадянина України та документа, що підтверджує місце реєстрації, засвідчені заявником.

3. Копію довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків або копію паспорта з відповідною відміткою (у випадку відмови від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків через релігійні переконання), засвідчену заявником.

4. Копії паспортів великої рогатої худоби та ветеринарних карток до них, засвідчені заявником.

5. Витяг з Єдиного державного реєстру тварин, що підтверджує наявність корів в господарстві фізичної особи станом на 01.01.2024.

6.  Витяг з Єдиного державного реєстру тварин, що підтверджує наявність корів в господарстві фізичної особи станом на дату подання заяви про виплату дотації або дату, яка передує даті подання такої заяви (10 днів).

7. Довідку про відкриття рахунку в банку.

 

2. Дотація з бюджету громади власникам особистих селянських господарств, які утримують телиць та нетелей.

 

В старостинських округах громади до 01.10.2024 триває прийом заяв та документів для надання дотації за утримання телиць та нетелей в особистих селянських господарствах (ОСГ), які народилися в результаті штучного осіменіння, вирощені та утримувались в господарстві до 2-річного віку (до 24 місяців).

Дотація за утримання телиць та нетелей в ОСГ надається коштами бюджету громади:

з розрахунку 1 000,0 грн за утримання 1 голови телиці/нетелі;

одноразово при умові, що на момент подачі документів, тварина досягла 2-річного віку.

Для отримання дотації власники ОСГ подають старостам старостинських округів такі документи:

1. Заяву про виплату дотації встановленого зразка.

2. Копії паспорта громадянина України та документа, що підтверджує місце реєстрації, засвідчені заявником.

3. Копію довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків або копію паспорта з відповідною відміткою (у випадку відмови від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків через релігійні переконання), засвідчену заявником.

4. Копії паспортів великої рогатої худоби та ветеринарних карток до них, засвідчені заявником.

5. Витяг з Єдиного державного реєстру тварин, що підтверджує наявність телиці, нетелі в господарстві фізичної особи.

6. Копію довідку про відкриття рахунку в банку, засвідчену заявником.

7. Копію довідки про проведене штучне осіменіння, виданої підприємством, яке надало таку послугу, засвідчену заявником.

 

3. Часткове здешевлення вартості наданих послуг із штучного осіменіння корів і телиць для власників особистих селянських господарств Луцької міської територіальної громади, які утримують корів та телиць.

 

Виконавчим комітетом Луцької міської ради укладено договір з Державним підприємством «Волинське обласне сільськогосподарське виробниче підприємство по племінній справі у тваринництві» про часткове здешевлення вартості наданих послуг із штучного осіменіння корів і телиць в особистих селянських господарствах Луцької міської територіальної громади (ОСГ).

Розмір коштів бюджету громади на здешевлення вартості наданої послуги з штучного осіменіння корів та телиць в ОСГ визначається в розмірі 50 відсотків від вартості послуги з штучного осіменіння (за одне осіменіння).

Виплата бюджетних коштів на часткове здешевлення вартості послуги з штучного осіменіння можлива не більше, як два рази протягом року на одну корову, телицю.

Послуги згідно з договором надаються до 15 грудня поточного року.

 

4. Часткова компенсація власникам особистих селянських та сімейних фермерських господарств Луцької міської територіальної громади, які утримують дві і більше голів корів або кіз.

 

В старостинських округах громади до 01.10.2024 триває прийом заяв та документів для надання часткової компенсації вартості установок індивідуального доїння та/або холодильного обладнання для особистих селянських та сімейних фермерських господарств (у разі одноосібного ведення СФГ), які утримують дві і більше голів корів або кіз.

Виплата часткової компенсації вартості на закупівлю обладнання здійснюється на безповоротній основі коштами бюджету громади. в межах фактичних витрат за закуплене фізичною особою для власного користування обладнання при умові утримання в своєму господарстві 2 (двох) і більше голів, ідентифікованих та зареєстрованих в установленому порядку, корів або кіз в розмірі до 70 % вартості придбаного обладнання, але не більше 7 000,0 грн для установок індивідуального доїння та 10 000,0 грн для холодильного обладнання.

Право на отримання такої компенсації мають СФГ та ОСГ один раз на 5 років.

Для отримання часткової компенсації власники СФГ та ОСГ подають старостам старостинських округів такі документи:

1. Заяву на отримання компенсації встановленого зразка.

2. Витяг з погосподарської книги, що підтверджує наявність корів або кіз у особистому селянському господарстві або сімейному фермерському господарстві, виданий старостою.

3. Копії паспортів великої рогатої худоби і ветеринарних карток до таких паспортів, засвідчені заявником.

4. Витяг з Єдиного державного реєстру тварин, що підтверджує наявність корів, кіз в господарствах фізичних осіб.

5. Копії платіжних документів та технічної документації на установку індивідуального доїння та/або холодильного обладнання, засвідчені заявником.

6. Копії паспорта громадянина України та документа, що підтверджує місце реєстрації, засвідчені заявником.

7. Копію довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків або копію паспорта з відповідною відміткою (у випадку відмови від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків через релігійні переконання), засвідчену заявником.

8. Копію декларації про створення сімейного фермерського господарства, засвідчену заявником.

9. Копію довідки або договору про відкриття розрахункового рахунку в банку, засвідчену заявником.

 

5. Часткова компенсація вартості висіяного сертифікованого насіння та посадкового матеріалу для власників сімейних фермерських господарств, що створені без статусу юридичної особи, Луцької міської територіальної громади!

 

В старостинських округах громади до 01.10.2024 триває прийом заяв та документів для надання часткової компенсації вартості висіяного сертифікованого насіння та посадкового матеріалу для сімейних фермерських господарств (СФГ) без створення юридичної особи.

Часткова компенсація вартості висіяного сертифікованого насіння та посадкового матеріалу надається коштами бюджету громади у розмірі до 80 % вартості насіння (посадкового матеріалу), але не більше 3,0 тис. грн одному суб’єкту одноразово на рік.

Часткова компенсація не надається одержувачу у разі одержання ним такої компенсації чи виплати з державного, районного або обласного бюджетів.

Для отримання часткової компенсації власники СФГ подають старостам старостинських округів такі документи:

1. Заяву на отримання компенсації встановленого зразка.

2. Копію декларації (договору) про створення сімейного фермерського господарства, засвідчену заявником.

3. Копії документів, що підтверджують право власності та/або користування земельною ділянкою, засвідчені заявником.

4. Копію фінансового документа, що підтверджує наявність чистого доходу (виторг) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній рік, засвідчену заявником.

5. Довідку, яка чинна на дату подання заявки, про відсутність заборгованості за податками, зборами, платежами, контроль за стягненням яких покладено на органи доходів і зборів – у паперовому вигляді або сформована в електронному вигляді в електронному кабінеті платника податків на офіційному вебсайті державної фіскальної служби України.

6. Сертифікат, що засвідчує сортові якості насіння.

7. Сертифікат, що засвідчує посівні якості насіння.

8. Платіжне доручення про оплату за насіння.

9. Накладну (товарно-транспортна накладна) на придбане насіння.

10. Акт про посів придбаного насіння за формою, затвердженою Мінагрополітики.

11. Копію довідки або договору про відкриття розрахункового рахунку в банку, засвідчену заявником.

12. Атестат на насіння – для базового насіння, свідоцтво на насіння – для сертифікованого насіння, свідоцтво на гібридне насіння – для насіння першого покоління гібридів (у випадку закупівлі насіння у фізичних осіб – підприємців та юридичних осіб, не включених до Реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва).

 

Департамент економічної політики Луцької міської ради (тел. 777 934)