Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Луцьк

09.10.2023 10:39

Якщо Вам виповнилося 14, потрібно оформити паспорт!

6524ffb1d567e__342778022_3387897664803047_376693895031897997_n-1024x683.jpg

Із 14-річного віку кожен громадянин України зобов’язаний оформити паспорт громадянина України у формі ID-картки. Введення воєнного стану в Україні не звільняє від цього обов'язку, а лише продовжує термін звернення за послугою.

Перший паспорт виготовляється безкоштовно терміном на 4 роки. Заява-анкета щодо виготовлення паспорта формується адміністратором ЦНАП при особистому зверненні заявника. До заяви-анкети додається:

• витяг з реєстру територіальної громади про реєстрацію/зняття з реєстрації місця проживання; Якщо ж у Вас його немає – адміністратори ЦНАП сформують витяг за декілька хвилин незалежно від того, в якій громаді зареєстроване Ваше місце проживання (якщо відомості про Вашу реєстрацію внесені до відомчої інформаційної системи ДМС);

• свідоцтво про народження;

• ідентифікаційний код (за наявності);

• паспорти обох батьків. Якщо батьки розлучені замість паспорта другого з батьків подається свідоцтво про розлучення чи рішення суду, яке набрало законної сили; у випадку смерті одного з батьків — свідоцтво про смерть; коли мама має статус «одинокою матері» — витяг РАЦСу, що відомості про батька вказані у свідоцтві про народження згідно статті 135 Сімейного Кодексу України..

Важливо! Коли батьки чи один із батьків на момент Вашого народження були іноземцями або особами без громадянства, або у разі набуття особою громадянства України на території України обов’язково подається довідка про реєстрацію особи громадянином України.

Якщо ж Ви бажаєте відразу оформити паспорт громадянина України для виїзду за кордон – візьміть з собою попередній паспорт для виїзду за кордон (за наявності) та кошти для сплати адміністративного збору (856 грн. вартує оформлення в термін 20 робочих днів, 1496 грн. в термін 7 робочих днів).

Додатково інформуємо, що у ЦНАП під час оформлення першого паспорта можна також зареєструватися у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків та отримати паспорт з внесеним реєстраційним номером облікової картки платників податків (така послуга доступна для осіб які не досягли 18-річного віку та мають зареєстроване місце проживання).