Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Луцьк

11.09.2023 15:49

Ваші дії, якщо паспорт пошкоджений?

64ff0cd4bf3c1__13894_724x0_803.jpg

Що робити, якщо паспорт громадянина України пошкоджено чи зіпсовано?

Паспорт громадянина України – основний документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України. Без нього неможливо укладати цивільно-правові угоди, здійснювати державну реєстрацію щлюбу, народження дитини, проводити банківські операції, голосувати на виборах, тобто, реалізовувати більшість передбачених чинним законодавством прав.

Паспорт, який має значні пошкодження або неналежний зовнішній вигляд (паспорт або фотокартка має пошкодження (відсутня його/її частина), що не дають змогу візуально ідентифікувати особу, прочитати прізвище, власне ім’я, по батькові, дату та місце народження, ким виданий паспорт, підпис посадової особи та дату видачі, пошкодження перфорованої серії та номера, що не дають змогу встановити реквізити паспорта, виправлення, зокрема внесення змін до персональних даних особи/найменувань органу/штампа/печатки) визнається недійсним та вимагає заміни.

Тож, зверніть увагу на стан свого паспорта, та, у разі необхідності, звертайтеся до Центру надання адміністративних послуг для своєчасної його заміни.

Для обміну документу необхідно надати:

✅паспорт, що підлягає обміну;

✅документ, що засвідчує реєстрацію в Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків з даними про реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП) або повідомлення про відмову від його прийняття;

✅документ про сімейний стан (свідоцтво про шлюб, розірвання шлюбу, зміну імені, рішення суду про розірвання шлюбу, яке набрало законної сили), за наявності;

✅а також сплатити державне мито в розмірі 34, 00 грн. та адміністративний збір за оформлення паспорта в термін 20 робочих днів – 450, 00 грн, в термін 10 робочих днів – 820, 00 грн.

Важливо! Новий паспорт видається у формі ID-картки, яка:

📌 зручна та зносостійка, завдяки формі та матеріалу, з якого виготовляється;

📌має вдрукований реєстраційний номер облікової картки платника податків;

📌надає можливість пред’являти е-паспорт з використанням мобільного застосунку «Дія»;

📌під час оформлення ID-картки присвоюється УНЗР (унікальний номер запису у реєстрі), що в подальшому спрощує процедуру оформлення нових документів.

Дякуємо, що користуєтеся нашими послугами!

Ми працюємо для Вас!