Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Луцьк

07.09.2023 12:37

Виявили помилку в паспорті. Що робити?

64f99aa303a5b__grazhdanam-ukrainy-zhivushchim-za-granicey.jpg

Помилка в паспорті громадянина України – неточність даних, допущених випадково чи технічно, а також внаслідок труднощів перекладу з російської мови на українську, адже раніше документи часто видавалися російською мовою. Помилка може бути допущена в даті народження, місці народження, у написанні прізвища, імені та по батькові власника паспортного документу (вказуються не ті літери, наприклад, замість «і» – «и», пропущено апостроф чи букву тощо).

Виправлення помилки в паспорті не допускається. В таких випадках документ підлягає обміну на новий.

Вашим першим кроком є звернення до ЦНАП для його обміну. Для цього необхідно взяти з собою:

✅паспорт, що підлягає обміну;

✅документи, що підтверджують виявлення помилки в інформації, внесеній до паспорта (свідоцтво про народження, витяг з ДРАЦС про народження, свідоцтво про шлюб тощо);

✅реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності);

✅документ про сімейний стан (за наявності);

✅квитанцію про сплату адміністративного збору. Вартість термінового оформлення (10 робочих днів) – 820 грн, звичайного (20 робочих днів) – 450 грн.

Нагадуємо: у ЦНАП є можливість одночасного оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон. Потрібно лише сплатити ще адміністративний збір за оформлення паспорта для виїзду за кордон (термінове оформлення – 1496 грн, звичайне – 856 грн.).

Важливо! Паспорт громадянина України та паспорт громадянина України для виїзду за кордон, що підлягають обміну, здаються під час оформлення заяви-анкети.

Завчасно подбайте про належне оформлення своїх документів!

Ми працюємо для Вас!

pasport_ukrainy_2.jpg.pagespeed.ce.E4VQHx4r8g.jpg